Overzicht tankpassen

Zakelijke pinpas of zakelijke creditcard

Je autokosten betalen met een zakelijke creditcard of betaalpas is het gebruikelijke alternatief voor een tankpas. Let op dat je altijd met een zakelijk betaalmiddel betaald, niet met een prive-bankpas of prive-credicard. Er zijn wel een paar belangrijke zaken voor jou als ondernemer om over na te denken.

Voldoe je aan de factuur-vereisten?

Facturen boven de 100 euro moeten op naam gesteld worden. Als je dus een auto op benzine hebt met een grote tank kan het gebeuren dat je voor meer dan 100 euro tankt. Op dat moment is een kassabon niet meer voldoende.

Tankpas voorkomt misbruik

Als je meerdere auto’s op de weg hebt, en je medewerkers moeten kunnen tanken is een betaalpas niet de beste keuze. Een tankpas kan alleen gebruikt worden om mee te tanken. De meeste tankpassen ondersteunen het invoeren van een kilometerstand bij het afrekenen. Zo geef je jouw medewerkers een goed betaalmiddel voor autokosten.

Zakelijke pinpassen en creditcards kunnen ook worden gebruikt voor andere aankopen dan brandstof alleen, dat vergroot uw financiële risico bij oneigenlijk gebruik. Het gebruik van tankpassen is juist gelimiteerd, zodat de schade bij oneigenlijk gebruik verkleind is.

Een ander nadeel is dat bij het gebruik van deze pinpassen of creditcards de noodzaak blijft bestaan losse tankbonnen in te boeken. U ontvangt immers geen maandelijkse verzamelfactuur met de BTW. Omdat de BTW niet op uw rekeningafschrift staat, eist de fiscus dat u elke tankbon afzonderlijk boekt, met bijvoorbeeld het risico dat tankbonnen niet goed meer leesbaar zijn, of kwijtraken.

jaarprijs

€ nb

inclusief

tanken carwash parkeren

STAP 1 Doe de vergelijking. Beantwoord enkele eenvoudige vragen.

STAP 2 Ontdek jouw persoonlijke top-3, en krijg overzicht in de voordelen per tankpas

STAP 3 Vraag jouw ideale tankpas aan bij jouw favoriete aanbieder.